בשיעור הקרוב נעסוק ביחס בין תורה שבכתב ותורה שבעל פה. דרך המקורות נתחקה אחר התפיסות השונות, ונראה את הדיוקים בהבנת יחס זה.
מסגרת הזמן של התוכן הינה שני שיעורים.
הרב שלמה גורן ראה בתקומת מדינת ישראל מימוש חזון הנביאים על שיבת עם ישראל לארצו.
העובדה שעם ישראל ריבון בארצו, מחייבת התמודדות עם שאלות הלכתיות. בשיעור זה נתוודע למשמעויות ההלכתיות הנובעות מתקומת מדינת ישראל.
שיעור זה הפותח את המערך העוסק במהות של התורה שבעל פה יבקש לגעת בשאלה הבסיסית שלעיתים צפה בתוכנו: איך ייתכן שהתורה שבעל פה, זו המפותחת גם בידי בני אדם תלמידי חכמים גם היא מקור וביטוי לדבר הקב"ה אלינו.
בשיעור זה נבקש להבין את ההבדל שבין תורה כתובה לתורה שנלמדת בעל פה, את הסיבות שגרמו לרבי יהודה הנשיא להכריע על כתיבת המשנה, ואת ההשלכות של צעד זה על החיים הדתיים שלנו כיום.
קבלת סמכות ומרות היא אחד מהקשיים הניצבים בפני כל אדם בתהליך ההתבגרות שלו ונראה שבעולם שלנו האתגר הזה הוא אף קשה ומורכב יותר. בשיעור זה נבקש דרך לימודו ודיון לחשוב על מקומה של הסמכות בתוך העולם הדתי וההלכתי שלנו ועל המקומות מהם היא יכולה לנבוע בתוכנו.
בשיעור זה ניגע בציווי לשמוע בקול החכם גם כשלדעתך הוא טועה "אפילו אומרים לך על ימין שהוא שמאל..." , ועל העבודה הדרושה כדי לעמוד ביעד זה גם מבחינה הכרתית וגם מבחינת עבודת המידות
כיצד להאיר את המותר והקדוש בתוך שלל האסור והמצריך זהירות? זהו אתגר המלווה אותנו בקשר לשנת השמיטה ובשדות נוספים בעולם עבודת ה' שלנו, ובו נעסוק בשיעור זה.