שיעור זה יעסוק בחובות שהגדירה ההלכה לאשה כלפי בעלה – הממוניות והמעשיות. נבקש לבחון את מהותן של החובות הללו, ולהתמודד עם השאלות שעולות בעקבותיהן במציאות של החיים המודרניים.
שיעור זה עוסק בשאלת השייכות של זיכרון ירושלים למעמד החופה, או במילים אחרות: לקשר בין כריתת הברית האינטימית בין איש לאשה ספציפיים למילים הגדולות של גלות וגאולה המתייחסות לתהליכים שעובר עם ישראל בכלל.
אין מעמד הלכתי שזכה לכל כך הרבה ברכות כמו חתונה. בכל חתונה מברכים שבע ברכות שבהמשך נאמרות גם בשבעת ימי המשתה שלאחר החתונה. שיעור זה יבקש להעמיק במשמעות ובמבנה של שבע הברכות שתיקנו חז"ל ולבחון דרכן את האופנים בהם תפסו חז"ל את קשר הנישואין במובן האוניברסאלי כהמשך סיפור בריאת האדם ובמובן הלאומי כחלק מתהליך גאולה ובניין ירושלים.
בשיעור זה נבקש לסכם את כל הנקודות שפגשנו במהלך לימוד הפרק הרביעי ולהציף את המשמעויות השונות שנידונו במהלך הלמידה. פרק זה ביקש לעשות לתלמידות סדר והבנה במה שהן רואות ופוגשות בכל חתונה אליה הן מגיעות וליצור את החיבור בין העקרונות המשפטיים לעקרונות המהותיים שבמוסד הנישואין כדת משה וישראל.
שיעור זה שיעור זה הינו שיעור פותח לפרק הרביעי ביחידה העוסקת בנישואין. במהלך הפרק נבקש להכיר לבנות את העקרונות ההלכתיים של מעשה הנישואין ולהעמיק יחד איתם במשמעויות ובמבט של התורה שמשתקף מבעד לעקרונות אלו על חיי הנישואין.
שיעור עוסק בתהליך יצירת הקשר המחייב בין האיש לאשה בהלכה היהודית. על משמעות מעשה הקניין בעת הקידושין. המשנה במסכת קידושין מתארת את יצירת הקשר המחייב על ידי המונח "האשה נקנית" וגם שניים מתוך שלושת דרכי יצירת הקשר המחייב מזכירים באופיים תהליכי קניין רגילים: כסף ושטר. שיעור זה מבקש להעמיק בקושי שמתלווה לעיתים למונחים אלו ולפעולת נתינת הטבעת המקובלת כיום שהיא למעשה נתינת "שווה כסף" ולנסות לפתוח את המחשבה לתפיסה אחרת מהותית יותר למעשים של קניין ובתוך כך גם לקניין זה.