שיעור מלווה לנאומה של מרים פרץ כלת פרס ישראל לשנת תשע"ח.
ביום העצמאות קיבלה מרים פרץ את פרס ישראל על מפעל חיים. מרים התבקשה לנאום בשם מקבלי הפרס ונאומה היה יוצא מגדר הרגיל. בענווה גדולה ניגשה מרים לדוכן הנואמים וסיפרה על עברה המשפחתי והאישי, על הקשיים בהם נתקלה בדרך ועל האובדן הגדול של בעלה ושני בניה. מרים הציגה את הבחירה שלה לראות את הטוב שבארץ ישראל ובעם ישראל, הדגישה את הצורך באחדות ואת העין הטובה שעל כל אחד לסגל לעצמו ומעל הכל את החינוך שקיבלה ואת האמונה בדרך. מחיאות הכפיים להן זכתה במהלך הנאום ובסופו, גברו על מספר דקות הנאום עצמו. בשיעור זה נעסוק בסיפור חייה של מרים פרץ כפי שהיא בחרה להציג אותו בנאום לאומה ונראה כיצד היא בוחרת לתאר את החיים שלה ובאיזו זוית מסתכלת עליהם.
מצגת העוסקת בשבחה של ירושלים. המצגת נכתבה על-ידי לוחם מלחמת ששת הימים, ומשקפת את הגעגועים שחש הדור שחי בתקופה שקדמה לאיחודה של בירת ישראל.
המצגת כוללת הדרכה למורה וראשי פרקים של הנושאים הנידונים בה.
בשיעור זה נברר עם התלמידים את משמעותה של מדינת ישראל בעת הזו (בתפיסה של הציבור הדתי לאומי), נפתח יכולת לראות את הישגי המדינה והציונות הדתית מול קשיי ההווה ואתגרי העתיד ונחזק את מחויבות היחיד והציבור כלפי מדינת ישראל ומוסדותיה.
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה נחווה בתודעה הלאומית של כולנו כמעין "יום כיפורים". יום מלא בשקט, בחיבור, בשתיקה ובנוראיות והוד שעוטפים את האוויר וממלאים את כולנו. בשיעור זה נבקש קצת לתת מילים לשתיקה הרועמת ולחשוב מה המשמעות של הזיכרון? מה האופי שתפס יום זה בציבוריות הישראלית? מה דעתנו על כך?
לכבוד חגה של ירושלים ננסה לגעת בנקודה פנימית שירושלים העיר מייצגת ומהווה עבורנו במשך דורות, כמקום מפגש בינינו ובן ה' במקדש, בעליה לרגל, ועוד. מתוך כך נכיר במשמעות שיבתנו הניסית אליה במלחמת ששת הימים, ובמשמעותה עבורנו כיום.