ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נפתח במשחק:
תלמיד מתנדב יוצא החוצה. הכיתה תעמוד במעגל בידיים מחובקות כך שאי אפשר יהיה להכנס אל מרכז המעגל בקלות.
בתוך המעגל נשים משהו מפתה מאוד (חבילת שוקולד, סוכריה ענקית על מקל וכו’). אפשר גם לתת לתלמידים לבחור באיזה אופן ימנעו את הצ’ופר מחברם. המתנדב ייכנס לכיתה ויצטרך לנסות להכנס אל המעגל בכל דרך שיבחר.
אחרי המשחק ננתח יחד עם התלמידים את מהלכו:
נשאל את התלמיד:
(לדוגמא: הממתק, ההתנגדות, האתגר, הרצון להיות חלק)
נשאר במעגל ונקרא את המדרש. (רוב הילדים יכירו אותו אבל נעמיק בו ונחדש).
כדאי לקרוא בקול פעם אחת את המקור. לאחר מכן לקרוא שוב ולהסביר במילים שלכם כל משפט בנפרד. צורת קריאה זו מסייעת לכך שלא יישארו במקור ביטויים או מילים לא מובנים לתלמידים. יש לשים לב לבאר רק את המילים ולא להשלים את הפערים המובנים בתוך המדרש.
לפני שנתחיל את הסיפור נבקש מהתלמידים לחשוב תוך כדי הלימוד-
נדון עם התלמידים:
(דוגמאות: חורף, עוני, הרחקה בידי השומר, זמן יקר שבד”כ מוקדש לבית ולמשפחה- ערב שבת).
נחלק את הכיתה לקבוצות של חמישה תלמידים. כל חבורה תקבל את המדרש מחולק לשלושה חלקים. לכל חלק מותאמות שאלות ומשימות.
בקבוצות מתקדמות אפשר לתת לתלמידים לחלק את המדרש כפי שנראה בעיניהם ואז להוסיף להם את השאלות מרוכזות בדף נפרד.
לאחר שיסיימו את דף העבודה, נבקש מכל קבוצה לבחור דמות מהסיפור ולכתוב לה מכתב, (הלל, השומר, שמעיה ואבטליון). במכתב יש להביע את תחושות התלמידים כלפי פועלה של הדמות במדרש. הסגנון יכול להיות של הערכה, תוכחה, תהייה וכו’ המכתב צריך להיות ארוך מספיק ולכלול את המחשבות, דעות ותחושות של כל חברי הקבוצה.
נחזור למעגל. נציג מכל קבוצה יקרא בפנינו את המכתב. נתייחס לדברים ששמענו.
נספר על הלל בזקנותו: הלל הפך להיות נשיא הסנהדרין האחרון בתק’ הזוגות. תיקן תקנות חשובות מאוד בעם, תלמידו כונו: “בית הלל”.
נסכם את השיעור ונבין כי לעיתים קרובות יש קושי שאינו תלוי בנו ולכאורה היה צריך לגרום לנו לוותר על הרצון שלנו. אבל כשיש תשוקה גדולה לדבר מסויים, במיוחד ללימוד תורה, המאמץ וההשתדלות משתלמים. בסוף מגיעים מקור עז לחום של מדורה – חום של תורה.
משימה זו יכולה להינתן גם כשיעורי בית.
נסביר לתלמידים כי לכל אחד מאיתנו יש כמו “בית המדרש” של הלל, מקום אליו היינו רוצים להיכנס, מטרה אליה היינו רוצים להגיע, וקשיים וחסימות שמונעים מאיתנו להגיע לשם.
נבקש מכל תלמיד לכתוב על דף :
בשיעור הבא יוכלו תלמידים שירצו בכך לשתף אותנו במה שהגיעו אליו.
פתחנו במשחק כדי לראות עד כמה אנחנו יכולים להתגבר על הקשיים כדי להגיע למטרה. לאחר מכן למדנו והעמקנו במדרש המספר על כוחו ומסירותו של הלל למען התורה, כתבנו מכתב לאחת הדמויות בסיפור ובו הבענו את מחשבותינו ורגשותינו כלפיה. לסיכום ניסינו לחשוב בעצמנו- לאיזה מטרה אנחנו היינו רוצים להגיע? מה מונע אותנו? ומה יכול לסייע לנו להתגבר?
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא