ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נביא לכיתה פלסטלינה בצבעים שונים, ונבקש מהתלמידים ליצור בפלסטלינה איזשהו דימוי שמסמל עבורם את הקשר בין העבר להווה – ספר, משפחה, אירוע מסוים מן העבר וכדומה. לאחר מכן נזמין את מי שרוצה לשתף במליאה.
נקרא את השיר-
עבודה בקבוצות:
נתחלק לקבוצות, בכל קבוצה כל תלמיד צריך להגיד תחושה, תובנה או שאלה שעלתה לו מקריאת השיר. כך יוצא שכל קבוצה דנה קצת בשיר ומבינה אותו יותר לעומק. (זה מתחיל את ההתבוננות בשיר ממקום אישי, נותן פתח להתרשמות מן השיר שלך ושל עמיתיך לקבוצה בבחינת סיעור מוחין אבל בקבוצה קטנה ולא בכיתה כולה, כדי לא לאבד את הריכוז.)
כל קבוצה צריכה להקריא את השיר לקבוצות האחרות.
כללי תיאטרון קריאה: מותר להשתמש רק בקול, ללא הצגת הדברים בתנועות. אפשר להגביה או להנמיך את הקול, אפשר לחזור על מילים רגיל או כהד, אפשר לקרוא בתפקידים וכד’.
בתום הקריאות השונות, נערוך דיון (המליאה או בקבוצות) על האופנים השונים בה הוקרא השיר-
בתום הדיון נערוך תרגיל כתיבה, נבקש מהתלמדים להיזכר בדיומוי עליו עבדו בתחית היעשור ובאמצעתו להתייחס לאחת מהשאלות הבאות-
ניתן להביא לצורך השוואה את השיר נוסטלגיה של אלמוג בהר:
פתחנו את השיעור ביצירה בפלסטלינה של דימוי המסמל עבור כל אחד מהתלמידים את הקשר בין העבר להווה. משם יצאנו לקריאת שירה של זלדה, ובקבוצות העלינו תחושות ושאלות ראשוניות על השיר. לאחר מכן כל קבוצה יצרה תאטרון קריאה על השיר, והגיבה לקריאות של הקבוצות האחרות. סיימנו את השיעור בתרגיל כתיבה המתייחס הן לחפץ והן לשירה של זלדה- כיצד העבר מתנענע בתוך ההווה שלי?
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא