ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נסביר לתלמידים כי שיעור זה הינו הקדמה לדפי עיון בהמשך של ‘משניות בהירות’ (מסכת בבא קמא א’, א ).
נשאל,
נשאל את התלמידים,
האמירה של המשנה מעמידה את נושא האחריות האישית של הבעלים בקדמת הבמה. היא מכוונת כנגד הטענה שזו דרכו של עולם והחיה- תאונות, “זה לא אני עשיתי”. ישנם דברים שמטבעם עשויים להזיק, אך אין זה מוריד אחריות מבעל הרכוש.
נציין כי בכולנו טמונה האפשרות להסב נזק לאחר, נבקש לבחון מקרים שחוו התלמידים או הקרובים להם, מנקודת המבט של המשנה.
נבקש מהתלמידים להיזכר במקרה בו חפץ או דבר מה השייך לו (או למשפחתו) גרם נזק למישהו אחר. במידת הצורך ניתן לתת דוגמאות כגון- תאונת דרכים, כלב שנשך, תיק שגרם למעידה.
כעת נחשוב לאיזה מארבעת אבות הנזיקין הסיפור משתייך (אם בכלל), ננחה את התלמידים לכתוב לעצמם את שם אב הנזיקין ותימצות קצר של הסיפור.
נשאל,
מתוך התלמידים שהצביעו, נזמין אחד שיספר את סיפורו.
נשאל את הנציג,
לאחר מכן, נחזור ונשאל את הכיתה,
נמשיך ונסקור עוד דוגמאות, נמשיך להתמקד בשאלת לקיחת האחריות. נבחן האם היא התגובה הטבעית והראשונית, האם היא נכונה בכל מקרה לגופו, וכיצד היא מתבטאת בפועל (בקשת סליחה, פיצוי כספי, למידה להבא וכו’).
נסכם את השיעור, נשאל את התלמידים כיצד חשו בעת כתיבת וסיפור המקרים. ננרמל את התגובות, נאסוף מתוך מקום של למידה וביקורת בונה. נציין בפני התלמידים כי המשנה הינה חכמת חיים, יודעת נפש האדם, לכן מנחה אותו למרות ובגלל שלא תמיד זו תהיה התגובה הראשונית שלו.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא