ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נפתח בשאלה:
נחלק לילדים את הספר: ‘מלכה בירושלים’ המספר על ילדה שלא הייתה לה תחפושת בערב פורים, נאפשר לתלמידים לעיין במשך כמה דקות בספר. לאחר מכן אנו נקריא את ארבעת העמודים הראשונים.
נכתוב את הצעות התלמידים על הלוח: שוק תן-קח, מסירת תחפושות יד-2 לבית הספר, הכנת תחפושות בעצמנו.
נמשיך ונקרא את הסיפור עד סופו.
לכשנסיים, נקרין תמונה מהספר על הלוח:
נספר: הרבה השתנה ברחובות ישראל מאז הוקם בית הספר “בצלאל”. נתבונן יחד באיורים ונשווה אותם להווי החיים של היום:
נאמר לילדים שהסיפור דמיוני, ואינו מתאר מקרה שהתרחש. נדגיש שאסור לילדים ללכת אחרי אדם זר למקום שאינו מוכר.
הספר גדוש בפעלים,נבקש מהילדים לבצע את הפעולות המופיעות בספר באמצעות פנטומימה, במידה והילדים אינם מכירים את הפעלים- זאת הזדמנות מצוינת ללמד אותם:
לאחר שהצגנו בפנטומימה מלאכות שונות- הגיע הזמן ליצור בעצמנו!
נחלק את הכיתה לשלוש קבוצות: 1. משלוחי מנות 2. רעשנים 3. תחפושות. כל ילד יבחר את הקבוצה בה הוא רוצה ליצור. הפעם לא ניתן לילדים הנחיות ברורות ומדויקות ליצירה, כל ילד וילדה יצרו באופן חופשי כצורפים-טבעות או כתרים ממתכת. כתופרים- כובעים או מצנפות. כציירים- צלחות מעוטרות למשלוחי מנות או רעשנים צבעוניים (אולי תנסו לצייר דיוקן?) כיד הדמיון הטובה עליהם.
בית הספר הגבוה לאומנות ‘בצלאל’ שוכן בירושלים. בוריס שץ שהקים את בית הספר בחר לקרוא לו על שם בצלאל בן אורי.
נספר לילדים כי בחומש שמות (פרק ל”א) כתוב שמשה רבנו פקיד בידי בצלאל את הקמת המשכן שהיה איש “חכם לב” מלא “רוח אלוקים, בחכמה ובתבונה ובדעת ובכל מלאכה”. כתוב שבצלאל ידע לעבוד “בזהב ובכסף ובנחושת, ובחרשת אבן למלאת ובחרשת עץ לעשות בכל מלאכה”.
לפעמים כאשר אנשים מקימים מוסדות, הם נקראים על שם המייסד. אך כאשר בוריס שץ הקים את בית הספר לאומנות הוא לא בחר לקרא לו ‘בית הספר הגבוה לאומנות- שץ’ אלא ‘בצלאל’.
נסכם: לכל אחד מאתנו יש כישרונות, יכולות ומתנות שיש רק לו. פורים הוא חג מיוחד בו יש מצווה לתת איש לרעהו ולהעניק לאלו שאין להם. בעוד מספר ימים כולנו נשלח מנות, נתחפש וניתן צדקה לאביונים. כדאי לנסות ללמוד מבוריס שץ כיצד לפנות מקום לאחר ולהיות ענו. לתת מכישרונך ומיכולותיך לאחרים, לעזור לחברים שלנו להיות מלכים ומלכות בירושלים, וגם מחוצה לה…
פתחנו בשאלות לקראת חג הפורים המתקרב. קראנו את הסיפור וראינו שיש ילדים שאין להם את כל מה שיש לנו, כמו תחפושות. העמקנו בפעלים המופיעים בסיפור ויצרנו מלאכות בעצמנו כאילו אנחנו בעלי מלאכה מקצועיים. דרך ההבנה שלכל אחד מאיתנו יש כשרון משלו, למדנו כיצד נוכל להעניק לאחר ולשמח אותו גם כשחסר לו.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא