ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
‘טובים השניים מן האחד’- נכתוב בגדול על הלוח ונוסיף- האמנם? ננסה להעלות מן התלמידים תובנות לכאן ולכאן. אילו סכנות עלולות להיות בחברה?
א.כבסיס להבנת הקשר שבין הפרט לכלל על-פי המחקר, נלמד מושגים מן הפסיכולוגיה החברתית: כל קבוצה תקבל דף הסבר על מושג אחד ולאחר מכן נערוך סבב שיתוף. דפי המושגים מתארים ניסויים שונים ומחקרים שנעשו.
ב. כעת נעלה שאלה לדיון:
נעלה כיוונים לכאן ולכאן. מושגי הפסיכולוגיה החברתית שלמדנו ישמשו רק כמצע, כרקע. אין הכרח צריך לטעון מתוכם.
נקרא יחד עם התלמידים את דברי חובת הלבבות
חובת הלבבות פותח במעלת ה’יחדות והבדידות’ מחברה רעה, כמה חשוב להיות לבד ולא להימשך אחר החברה, ומאריך בסכנותיה. לעומת ה’יחדות’ (אולי- הבדלות) מחברה רעה, בהמשך דבריו הוא מדבר על מעלת החבירה ל’אנשי חסד ותורה’- שבכך יש ‘מעלות יתירות על היחידות’.
נסו ליצור ‘מפה’ להשפעה חברתית שרצוי או אפשר להיות חשופים אליה. התייחסו לזמן, מידה ואופי הקשר וההשפעה
מתי ולמי רצוי להיות עם חברה מסויימת על-מנת להשפיע עליה לטובה?
תנו עצה כיצד להסתייג מקשר או מפגש חברתי שלילי באופן מכבד
ניתן לכתוב כללים או ליצור מפה מאויירת עם שבילים ותמרורים המייצגים אפשרויות, סכנות ומידתיות.
פתחנו בדיון ראשוני על הערך בחברות וברה מול סכנותיה של החברה. מכאן עברנו להיכרות עם מושגים מן הפסיכולוגיה החברתית, מושגים המעידים על רמת ההשפעה הגבוהה שיש לחברה על התנהגות הפרט. על רקע מידע זה ניהלנו דיון בשאלה כיצד עדיף לעבוד את ה’- כפרט או כקבוצה? לאחר מכן ראינו את דברי חובת הלבבות המזהירים מסכנת ההסטה של החברה את הפרט מדרך הישר. בעקבות הדברים ערכנו דיון לגבי השפעה חברתית וההתמודדות עימה, המתח בין החיוב שבהיותינו חלק מקבוצה לבין נטיית החברה לסחף של החברים בה.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא