ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
אפשרות 1- אפשרות חוויתית: כיון ששיעור זה יתמקד בחוויה מסביב למצווה לכן גם בפתיחה והזמנה ללימוד ניצור סוג של חוויה. כהכנה לשיעור יבקש המורה מהתלמידים להכין בבית טנא קטן עם פירות.
בפתיחת השיעור התלמידים יעמדו עם הטנא על כתפיהם ובתהלוכה סביב הכיתה ישירו את השיר סלינו על כתפינו ויסיימו במילים “קומו ונעלה ציון אל בית אלוקינו”(מתוך המשנה).
לאחר מכן נשאל את התלמידים איזה פירות הביאו בטנא ומה היו הסיבות שבחרו דווקא בפירות אלה.
אפשרות 2- אפשרות לא חוויתית: נשאל בכיתה אילו מצוות אנחנו עושים בשמחה ובהנאה ובאילו מצוות אנו מרגישים את העול. (אפשר להביא גם רשימה של מצוות כגון: סוכות , חנוכה , בר מצוה , קריאת מגילה לעומת : ברכת המזון, תפילה, צום יום כיפור, שמיטה) לאחר שנוצרו שתי רשימות הכיתה תייחד ותאפיין כל קבוצה.
נקדים ונאמר שהמשנה שנעסוק בה מופיעה במקור כשתי משניות. בכיתה נתייחס אל שתי המשניות יחד כיחידה אחת משום שהן המשך ונושא אחד “החוויה בהבאת ביכורים”.
נקרא יחד עם התלמידים את המשנה ונסביר אותה באופן בסיסי.
לפי שיקול דעת המורה:
אפשרות א– נדבר עם התלמידים על מצוות ‘בר המצווה’. נשאל אותם מה המצווה בגיל זה, ומה המעשים שנעשים מסביב למצווה. נזמין את התלמידים לספר חוויות אישיות שלהם מחוויות של מצווה.
אפשרות ב– נבקש מכל חברותא לבחור מצווה שאותה היו רוצים להפוך לחווייתית יותר ולחשוב כיצד ניתן לעשות זאת. כל חברותא תכתוב או תצייר את הצעתה.
למדנו בשיעור את המשנה העוסקת בהבאת הביכורים לירושלים. ראינו שהמשנה מפרטת בהרחבה את החוויה הנלווית למצווה בהתכנסות המשותפת, בעיטור ובקישוט, בצעידה יחדיו ובקבלת הפנים בירושלים.
הרגשנו בעצמנו את שמחת הביכורים בתחילת השיעור בתהלוכה משותפת עם הטנא שהכנו.
דנו בחשיבות החוויה בקיום המצוות. החוויה מקשרת את האדם אל המצווה ומקרבת אותו לבורא.
ולסיום שיתפנו בחוויות אישיות מקיום מצוות / חשבנו יחד בחברותות איך להגביר את החווייתיות במצוות שונות.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא