סינונים פעילים:
ניקוי כל הסינונים
תנ"ך
חטיבה
נמצאו:
14
0
1
תוצאות
ערוץ לב לדעת

בסרטון מוצעים רעיונות שונים כיצד לשלב בהוראת תנ"ך חפצים הממחישים את הנלמד- כגון משקל להדגמת דיני יושר במסחר בפרשת משפטים, מגל להדגמת השינוי שחל בתקופתו של נוח לאחר המצאת כלי הברזל, ועוד.
הוראה
למידה
מרחבי למידה
מערך שיעור

תכנון והכנת סרט בנושא פילוג ממלכת ישראל וממלכת יהודה.
אחדות
מחלוקת
תנ"ך
מערך שיעור

התנ"ך מספר על תהליך בניית עם ישראל בספרים יהושע ומלכים. כיצד נבנה עם? מהם מאפייניו? בשיעור זה התלמידים יעבדו בארבע תחנות שונות כשהם מחולקים לקבוצות. בכל תחנה נעסוק בשאלה זו על ידי משחק, יצירה ולימוד.
עם ישראל
תנ"ך
מערך שיעור

מתוך המקורות, נכיר את הקריטריונים השונים ליצירת עם. נדון בקריטריונים הללו, ובקשר שלהם לחיזוק הזהות שלנו.
מערך שיעור

איך דוד מגיב למות שאול? מה משמעות תגובתו? הצעת קריאה בפרק א.
מערך שיעור

חלוקת הארץ לנחלות השבטים מקבלת הד ותרגום לימינו כשאנו מבקשים למצוא מקום וביטוי לכל "שבט" ופלג שקיים בנו. גם ברובד הפרטי, בתחושה שכל אחד מאתנו כשהוא נתון בתוך קבוצה, כתה ומשפחה, ראוי ל"נחלה" ולמקום משלו, שתתאים למידותיו ולייחודיותו. בחינת הצורך אז כהיום למצוא לכל "שבט" מקום ראוי והולם לגודלו ולצרכיו, היא העומדת בבסיס הלימוד שלנו היום.
ארץ ישראל
זהות
תרבות
מערך שיעור

מיד עם כניסת יהושע והעם לארץ, הם מתבקשים לצאת לקרב ולהתעמת באופן ישיר עם תושבי יריחו, מוקפת החומה. האופי הניסי שנושאת הלחימה ביריחו מחזקת את בטחון העם, בדרכו לכבוש את הארץ כולה ואת האמונה כי הם זוכים לליווי אלוקי. יחד עם זאת, גם מעוררת שאלה לגבי הצורך "להיגמל" מניסים ולפתח עצמאות ובטחון בלב העם בכדי לנצח בדרך הטבע. בשיעור נבקש לדון במשמעותם של ניסים, בעצמה הרבה המתלווה אליהם ובהשלכות המורכבות שבהסתמכות עליהם (בימי יהושע כמו גם בימינו).
אחריות
ארץ ישראל
גבורה
מערך שיעור

לאחר מפלת יריחו והנס הגדול שאירע שם, אנחנו ממשיכים לעקוב אחר יהושע והעם במסע כיבוש הארץ. בחלק זה, מתרחש אירוע מטלטל בעם במלחמת העי. בעקבות חטאו של עכן, נסדקת חומת הביטחון שרק החלה להיבנות בלב העם. הענישה הקולקטיבית הקשה על חטאו של אדם אחד, מעוררת שאלות ערכיות ומסריות עמוקות, על היחס בין הפרט לכלל, על מהות הערבות בעם ועל צדק וכפרה.
אחריות
עם ישראל
ערבות הדדית
מערך שיעור

סיפור המפגש המהתל עם הגבעונים מעלה שאלות עקרוניות רבות. בשיעור הנוכחי נבקש להבין מה במציאות עשוי לחולל התנהגות ערמומית כהתנהגותם כשל הגבעונים. כמו כן נמקד את המבט בתכונות המנהיגות המהותיות שעולות מהתנהלותם של הנשיאים ושל יהושע בסבך שנוצר, ונבקש לשאוב מהן השראה לחיינו הפרטיים.
מערך שיעור

כיצד מנהיגות נבנית בתנ"ך ואם ניתן להשוות בן המנהיגות המתוארת בתנ"ך למנהיגות של היום? ​ ​
מערך שיעור

אנחנו עומדים בפתחו של ספר יהושע שמהווה תפר משמעותי ורב פנים: בין חמישה חומשי תורה לנביאים, בין הנהגת משה לימי יהושע, בין שנות הנדודים הארוכות במדבר ובין הכניסה לארץ, בין הדורות, ועוד ועוד. מקום זה מלווה בתהליכי פרידה כואבים , מהולים בתקוות, פחדים, ציפיות, תפילות, געגועים, אבל וגאולה. בשיעור הנוכחי נבקש לעמוד יחד עם העם על הסף, ונעמיק באיכויות המיוחדות שרגע המעבר מביא לחיינו, כאז כהיום.
מערך שיעור

בשיעור זה נלמד מדוע לא רצה יונה הנביא שאנשי נינווה יחזרו בתשובה, וכיצד הדברים קשורים למשתנתו של הרב שלמה גורן.
מערך שיעור

בשיעור זה נלמד אודות קינת דוד על שאול ויהונתן: בפתיחת השיעור נלמד אודות ההספד כיום ומאפייני הקינה בתנ"ך. בהמשך השיעור ניישם את המאפיינים תוך לימוד קינת דוד. מומלץ ללמד את השיעור הזה כפתיחה ללימוד קינת דוד על שאול ויהונתן ואחר כך להתעמק במסרים של הקינה באמצעות שני השיעורים הנוספים על העין הטובה של דוד כלפי שאול ועל תפיסת המלחמה של דוד וביקורתו על שאול המופיעים באתר ('קינת דוד-עינו הטובה של דוד', 'תורת הלחימה היהודית דרך קינת דוד').
טוען...
אין עוד תוצאות
לא מצאנו תוצאות לחיפוש שלכם,
מוזמנים להמשיך לטייל באתר אולי תמצאו הפתעות
לא מצאנו עוד תוצאות לחיפוש שלכם,
מוזמנים להמשיך לטייל באתר אולי תמצאו הפתעות