זהו שיעור שישי ואחרון מתוך מערך שיעורים על היצירה יד ושם. בשיעור זה נדון בשם היצירה ונסכם את המערך כולו. שימו לב, לפניכם תמצית של שיעור, יש צורך בהרחבה והעמקה.
לאחר לימוד בכיתה של שלושה סיפורים קצרים, ננסה ללמוד אותם מזויות קצת אחרות. נבדוק שהבנו את הסיפורים ונתנסה (שוב) בכתיבת תשובות מלאות בספרות. נלמד להשוות בין הסיפורים ונסיק מכך מסקנות ערכיות. נחשוב עם מה אנחנו מזדהות באחד הסיפורים- מה הכי נגע לנו ונחפש סביבנו אדם שיש לו מכנה משותף עם גיבור אחד הסיפורים, נראיין אותו ובסיום נבדוק כיצד תהליך זה השפיע עלינו.
זהו שיעור שישי ואחרון מתוך מערך שיעורים על היצירה יד ושם. בשיעור זה נדון בשם היצירה ונסכם את המערך כולו. שימו לב, לפניכם תמצית של שיעור, יש צורך בהרחבה והעמקה.
זהו שיעור חמישי מתוך מערך שיעורים על היצירה יד ושם. בשיעור זה נדון בסמלים ביצירה- היד והאורלוגין. שימו לב, לפניכם תמצית של שיעור, יש צורך בהרחבה והעמקה.
זהו שיעור שני מתוך מערך שיעורים על היצירה יד ושם. בשיעור זה נדון בקונפליקט המרכזי בסיפור- על המתח שבין זיכרון לשכחה. שימו לב, לפניכם תמצית של שיעור, ייתכן ויש צורך בהרחבה והעמקה.
חלק חמישי ואחרון מתוך מערך שיעורים על המחזה 'ילדי הצל'. בשיעור נקרא את סוף המחזה, נראה את הבחירה של זיגמונט לשוב אל הים, ונדון בבחירה חופשית. שימו לב- יש לגלות ערנות בעיסוק בנושא זה, לא ניתן לעסוק בנושא זה בכל כיתה.
חלק רביעי מתוך מערך שיעורים על המחזה 'ילדי הצל'. בשיעור זה נעסוק בהתמודדויות והקשיים העומדים בפני העולים לארץ, ונראה כיצד מגיבות לקשיים אלו הדמויות במחזה.
חלק שלישי מתוך מערך שיעורים על המחזה 'ילדי הצל'. בשיעור זה נפרוש בפני התלמידים את הפנים המורכבות של קונפליקט היודנראטים. ואת חוסר היכולת שלנו באמת להבין מה קרה שם. ב"צ תומר מתמצת את דילמת היודנראטים במשפט אחד:
"...מה נעלה יותר? למרוד וקץ לשים? או לגנוב יום יום פירור חיים מעל שולחן המוות..."