שיעור זה הוא הראשון בסדרת שיעורים העוסקים בשאלתו של רבי יוחנן בן זכאי על הדרך הישרה שבה ראוי לאדם לדבוק כדי להיות טוב וישר. בשיעור זה נעסוק בתשובתו של רבי אליעזר על מידת ה"עין הטובה". נלמד על 'עין טובה כלפי עצמי', על הסתפקות ושמחה במה שיש לי ומתוך כך נרכוש עין טובה כלפי הזולת. נבין מדוע מי שהוא בעל עין טובה אהוב על הכל והכל אוהבים אותו.
פרק מתוך חוברת "שירת הלב" העוסקת בהוראת תפילת שמונה עשרה בצורה מעמיקה ויצירתית. הפרק עוסק בברכות: רפואה, שומע תפילה והודאה. לפרטים נוספים [email protected]
בחורף אנו מזכירים את הגשם בשני מקומות בתפילת עמידה. נעמוד על ההבדל בין המקומות השונים ונלמד מהם עקרון חשוב לעניין התפילה והפניה אל ה' בכלל.
מתאים לתכנית הלימודים בדינים של כתה ו'.
הנושא המרכזי בהלכות חג השבועות הוא ביטוי אהבת התורה והשמחה על קבלתה. בדרך כלל מתנות פחות ופחות משמחות ככל שעובר הזמן; בתורה אין זה כך, שכן היא רלוונטית לכל אדם ולכל דור.
לפניך עבודה שאתה צריך לעשות לסיכום החומר שלמדנו.
מטרת העבודה הינה ליצור חיבור בינך לבין אחת המלאכות האסורות, תוך שיקוף של הבנתה, קישורה לחיינו והצגתה באופן יצירתי.
ההלכה למעשה הינה פעמים רבות 'השורה הסופית' של דיון, שמטרתה לאזן בין צדדים וערכים שונים. ניפגש בעיקרון זה דרך הלכות חול המועד, שמאזנות בין שיקולים שונים: שמחת החג שמביאה לאיסור מלאכה מחד, וצרכים שונים המביאים להגבלת איסור זה מאידך.
נכיר את המהלך הכללי של ליל הסדר, כתמונה אחת שלמה, ונזהה את האמצעים המגוונים בהם אנו משתמשים לסיפור יציאת מצרים: יצירת סקרנות, חווית החירות, סיפור מילולי, חווית השעבוד והיציאה, הודאה לה'.